Outplacement voor het onderwijs

Voor werknemers uit het onderwijs

Afkomstig uit het onderwijs en op zoek naar een outplacement bureau? Onderwijs-Herstart helpt u verder. Pragmatisch en resultaatgericht. Doordat wij het werkveld van onze kandidaten goed kennen zijn wij beter in staat om snel passend werk te vinden. Dat kan weer binnen het onderwijs zijn maar vaak ligt de meest logische vervolgstap buiten het onderwijs.

Onderwijs-Herstart is gespecialiseerd in outplacement in opdracht van onderwijsinstellingen of kandidaten afkomstig uit het onderwijs. Door de ruime ervaring in begeleiding van kandidaten uit het onderwijs en de aanwezige kennis van de onderwijssector is Onderwijs-Herstart in staat om uitstekende resultaten te realiseren. Meestal is het vinden van een nieuwe baan het doel van het outplacement.

Onderwijs-Herstart is een gerenommeerd bureau op het gebied van outplacement en is gecertifieerd door branche organisatie Oval. Onderwijs-Herstart is dus uiteraard ook bevoegd om werknemers uit het primair onderwijs te begeleiden conform de uitstroom toets van het participatiefonds.

Onderwijs-Herstart heeft vestigingen in Amsterdam (twee), Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden, Haarlem, Heerhugowaard, Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch.

Onze loopbaantrajecten zijn altijd maatwerk waarbij zowel met opdrachtgever als met kandidaat heldere afspraken worden gemaakt over het in te zetten traject. Uiteraard zijn wij graag bereid om in een vrijblijvend gesprek de wensen met betrekking tot het gewenste outplacement te bespreken.

Indien u op zoek bent naar een reintegratie middels een tweede spoor dan kunt u informatie vinden op de bewuste pagina hiervoor. Ga hiervoor naar “Reintegratie tweede spoor”.

Wat is outplacement?

Outplacement betekent het begeleiden bij het zoeken van een nieuwe baan, wanneer de huidige baan mogelijk komt te vervallen. De werkgever is in principe niet verplicht om een outplacement traject op te starten, maar is wel verplicht om zich als goede werkgever op te stellen.

Kosten Outplacement

Omdat elk traject of outplacement programma op de wensen van de betrokken partijen wordt afgestemd is ook de inschatting van de kosten voor het outplacementtraject maatwerk. Natuurlijk is er bij beide partijen de vraag: “Wie betaalt outplacement”, hier gaan we graag in een persoonlijk gesprek verder op in.

Onderwijs-Herstart is graag bereid om de wensen voor het traject met u te inventariseren en vervolgens een offerte uit te brengen. Ook spreken we graag de mogelijkheden door of kosten van outplacement fiscaal aftrekbaar zijn.

Indien u contact met ons opneemt via ons centrale telefoonnummer: 085 5801704 voorzien wij u van de gewenste informatie of maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Voor wie?

Voor wie?
Onderwijs-Herstart heeft haar dienstverlening volledig afgestemd op kandidaten uit het onderwijs. Zowel kandidaten als opdrachtgevers geven aan dat de kennis van deze specifieke sector een groot voordeel is bij het succesvol verzorgen van loopbaantrajecten.

Bij elke kandidaat onderzoeken we welke richting het beste past inzake het loopbaanvervolg. Dit kan ook buiten het onderwijs zijn. Onderwijs-Herstart is een onderdeel van outplacementbureau CareerSolution en kent daardoor goed de weg in andere sectoren.

De dienstverlening beperkt zich niet tot een outplacement plan alleen maar ook re-integratie 2e spoor trajecten en loopbaanoriëntatie behoren tot de mogelijkheden.

Onderwijs-Herstart heeft ervaring met scholen en onderwijsinstellingen van alle opleidingsniveaus en met de diversiteit van de kandidaten die daaruit voortkomt. Zowel docenten, stafleden en overige medewerkers worden door Onderwijs-Herstart succesvol begeleid naar een nieuwe functie.

Ook kandidaten die niet uit het onderwijs komen maar juist willen instromen in het onderwijs kunnen profiteren van de uitgebreide specifieke kennis en kunde van Onderwijs-Herstart.

Bel of mail ons voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Werkwijze

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bent u van harte welkom om een eerste indruk te krijgen van de coach waarmee u, als u voor ons bureau kiest, gaat werken. Samen met deze coach stelt u een plan van aanpak samen. Daarbij krijgt u ook een antwoord op de vraag: “Hoe lang duurt outplacement”.

Het maatwerktraject dat u samen met uw coach heeft samengesteld zal voornamelijk bestaan uit individuele gesprekken met een ervaren coach. Al onze coaches hebben naast een academisch werk en denkniveau en ervaring met begeleiding van outplacementkandidaten uit het onderwijs een pragmatische instelling.

Elementen die vaak aan de orde komen in de begeleiding zijn onder andere: arbeidsmarktoriëntatie, in kaart brengen kerncompetenties, zoekrichting, verbeteren sollicitatievaardigheden en effectief netwerken.

Als aanvulling op de individuele coaching beschikt Onderwijs-Herstart over een ruim aanbod aan extra faciliteiten zoals naslagmateriaal, een online academy met ruim 400 verschillende opleidingsmodules, een vacature zoekmachine en uiteraard een relevant formeel en informeel netwerk in zowel binnen als buiten het onderwijs.

Waar kunt u terecht voor outplacement?

Onderwijs-Herstart is gevestigd op 13 locaties in Nederland: Amsterdam (twee vestigingen), Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden, Amstelveen, Haarlem, Breda, Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Groningen. Deze locaties zijn zeer representatief en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op de contactpagina is voor elk van onze kantoren een routebeschrijving beschikbaar. Indien u op een van de vestigingen een afspraak wil maken kunt u contact opnemen via ons centrale telefoonnummer: 085 5801704 of mailen met info@onderwijs-herstart.nl.

Kwaliteit

Onderwijs-Herstart streeft ernaar om aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen. Zo zijn alle loopbaancoaches geregistreerd loopbaancoach en volgt Onderwijs-Herstart de gedragscode van de branche organisatie NOBCO.

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden van Onderwijs-Herstart

Verder hanteert Onderwijs-Herstart een klachten en privacyreglement die op deze pagina zijn in te zien:

Klachtenreglement
Privacyreglement

Conclusie

Voor het gehele outplacement traject kunt u terecht bij Onderwijs-Herstart. Door onze ruimte ervaring en verschillende lokaties kunnen wij u goed van dienst zijn. In deze tijd van onzekerheid is het fijn om telefonisch contact te hebben en u van alle informatie te voorzien.

We begrijpen dat er twijfels zijn en u veel vragen heeft. Aarzel daarom niet en bel ons zonder kosten: