Reintegratie Tweede Spoor

Plan van aanpak reintegratie

Onderwijs-Herstart is een reintegratie bureau voor het onderwijs met een zeer ruime ervaring op het gebied van loopbaanbegeleiding in het algemeen en reintegratie tweede spoor trajecten in het bijzonder.

Wanneer tweede spoor reintegratie wordt afgestemd op de specifieke achtergrond van de te begeleiden kandidaten worden de beste resultaten geboekt. Onderwijs-Herstart heeft de begeleiding daarom volledig afgestemd op kandidaten uit het onderwijs. Deze benadering blijkt in de praktijk zeer goed te werken.

Onderwijs-Herstart biedt maatwerktrajecten waarbij u kunt rekenen op ervaren coaches die als begeleidingskundige exact de weg weten in de huidige arbeidsmarkt. Doordat alle coaches de onderwijssector goed kennen hebben ze snel een goed beeld over het werkveld waar de kandidaat vandaan komt. Hierdoor kan er snel en efficiënt passend werk gerealiseerd worden. Dit kan in het onderwijs zijn maar ook daar buiten.

U kunt bij ons terecht als u wilt re-integreren vanuit een eigen organisatie naar een andere werkgever. 

Wanneer u contact met ons opneemt via info@onderwijs-herstart.nl of via ons centrale telefoonnummer 085 5801704 voorzien wij u van de gewenste informatie en kunnen we indien gewenst een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Uiteraard is dit kennismakingsgesprek geheel vrijblijvend. Kijk hier voor een overzicht van onze vestigingen.

Indien u op zoek bent naar hulp bij outplacement dan kunt u informatie vinden op de bewuste pagina hiervoor. Ga hiervoor naar “Outplacement”.

Wat is reintegratie tweede spoor?

Bent u uitgevallen en heeft de arbo arts 2e spoor geadviseerd of is het re integreren bij uw huidige werkgever niet meer mogelijk? Dan richt u zich samen met de huidige werkgever op het vinden van passend werk buiten uw eigen organisatie. Het re-integreren binnen de organisatie van uw huidige werkgever wordt ook wel 1e spoor reintegratie genoemd. Het re-integrereren naar passend werk bij een andere organisatie wordt 2e spoor genoemd.

Kosten re-integratie traject

Omdat elk traject of re-integratie programma op de wensen van de betrokken partijen wordt afgestemd is ook de inschatting van de kosten voor het re-integratie traject maatwerk. Hierbij hangen de kosten af van de duur van een traject. De werkgever kan zelf bepalen welke duur het meest passend is.

Het tarief van het 2e spoor traject is als volgt opgebouwd: 1.000 euro excl btw bij de start van het traject. Vervolgens 1.250 euro excl btw na elke 3 maanden.

Onderwijs-Herstart is graag bereid om de wensen voor het traject met u te inventariseren en vervolgens een offerte uit te brengen. 

Indien u contact met ons opneemt via ons centrale telefoonnummer: 085 5801706 voorzien wij u van de gewenste informatie of maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Voor wie?

Onderwijs-Herstart heeft haar dienstverlening volledig afgestemd op kandidaten uit het onderwijs. Zowel kandidaten als opdrachtgevers geven aan dat de kennis van deze specifieke sector een groot voordeel is bij het succesvol verzorgen van loopbaantrajecten.

Bij elke kandidaat onderzoeken we welke richting het beste past inzake het loopbaanvervolg. Dit kan ook buiten het onderwijs zijn. Onderwijs-Herstart is een onderdeel van outplacementbureau CareerSolution en kent daardoor goed de weg in andere sectoren.

De dienstverlening beperkt zich niet tot re-integratie tweede spoor trajecten, maar ook outplacement en loopbaanoriëntatie behoren tot de mogelijkheden.

Onderwijs-Herstart heeft ervaring met scholen en onderwijsinstellingen van alle opleidingsniveaus en met de diversiteit van de kandidaten die daaruit voortkomt. Zowel docenten, stafleden en overige medewerkers worden door Onderwijs-Herstart succesvol begeleid naar een nieuwe functie.

Ook kandidaten die niet uit het onderwijs komen maar juist willen instromen in het onderwijs kunnen profiteren van de uitgebreide specifieke kennis en kunde van Onderwijs-Herstart.

Bel of mail ons voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Werkwijze reintegratie onderwijs

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bent u van harte welkom om een eerste indruk te krijgen van de coach waarmee u, als u voor ons bureau kiest, gaat werken. Samen met deze coach stelt u een plan van aanpak samen.

Het maatwerktraject dat u samen met uw coach heeft samengesteld zal voornamelijk bestaan uit individuele gesprekken met een ervaren coach. Al onze coaches hebben, naast een academisch werk- en denkniveau, ervaring met begeleiding van tweede spoor reintegratie kandidaten uit het onderwijs en een pragmatische instelling.

Elementen die vaak aan de orde komen in de begeleiding zijn onder andere: arbeidsmarktoriëntatie, in kaart brengen kerncompetenties, zoekrichting, verbeteren sollicitatievaardigheden en effectief netwerken. Wij stellen alles in het werk om nieuw werk te vinden en gaan uit van goed werkgeverschap vanuit de huidige organisatie.

Als aanvulling op de individuele coaching beschikt Onderwijs-Herstart over een ruim aanbod aan extra faciliteiten zoals naslagmateriaal, een online academy met ruim 400 verschillende opleidingsmodules, een vacature zoekmachine en uiteraard een relevant formeel en informeel netwerk in zowel binnen als buiten het onderwijs.

Waar kunt u terecht voor tweede spoor reintegratie?

Onderwijs-Herstart is gevestigd op 14 locaties in Nederland: Amsterdam (twee vestigingen), Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden, Amstelveen, Haarlem, Heerhugowaard, Breda, Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Groningen.

Deze locaties zijn zeer representatief en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op de contactpagina is voor elk van onze kantoren een routebeschrijving beschikbaar.

Indien u op een van de vestigingen een afspraak wil maken kunt u contact opnemen via ons centrale telefoonnummer: 085 5801704 of mailen met info@onderwijs-herstart.nl.

Kwaliteit van begeleiding bij het zoeken

Onderwijs-Herstart streeft ernaar om aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen. Zo zijn alle loopbaancoaches geregistreerd loopbaancoach en volgt Onderwijs-Herstart de gedragscode van de branche organisatie NOBCO.

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden van Onderwijs-Herstart

Verder hanteert Onderwijs-Herstart een klachten en privacyreglement die op deze pagina zijn in te zien:

Klachtenreglement
Privacyreglement

Conclusie

Voor het gehele outplacement traject kunt u terecht bij Onderwijs-Herstart. Door onze ruimte ervaring en verschillende lokaties kunnen wij u goed van dienst zijn. In deze tijd van onzekerheid is het fijn om telefonisch contact te hebben en u van alle informatie te voorzien.

We begrijpen dat er twijfels zijn en u veel vragen heeft. Aarzel daarom niet en bel ons zonder kosten: